Bodywarmer en de challenge van Mamarieke

Bodywarmer en de challenge van Mamarieke

Gisteravond had ik weer eens een naaidate met Mirjam, lekker een avondje bij elkaar en tegenover elkaar nieuwe dingen voor de kinderen maken. Mijn doel van de avond: een bodywarmer voor Fedde. Diezelfde middag kwam er een blog online van Mamarieke (leuke winkel ook voor stofjes en fournituren!) dat ze een challenge begon om elke maand 2 (nieuwe) digitale patronen te maken, van printen tot afwerken. Tot het einde van het jaar, aangezien September al op de helft is, dus 7 patronen te maken! Mirjam en ik besloten mee te doen en dus mijn eerste item meteen deze avond. Het patroon is de Cicero van Sofilantjes, de Cicero, maar dan zonder mouwen en met voering. Wel de “simpele” versie zonder colorblock.

Op zich had ik al eens een shirt gemaakt met daarin de Cicero-colorblock maar een heus vest, met een rits en voering waren beste reden voor een lichte paniekaanval 😉 Maar ik had al een geleerd: bij twijfel -> spelden! Zo kon ik een paar keer duidelijk zien wat de bedoeling was alvorens een steek te naaien. Dit getwijfel begon al bij stap 1, want er stond nergens waar ik die zakken nou aan moest maken? De buitenkant of de voering of misschien wel een deel per kant? Spelden leerde mij dat het gewoon aan de binnenkant van de buitenkant kon en dan de voering eroverheen. Je ziet ze dus niet aan de binnenkant!

Bij het inzetten van de rits begreep ik geen hol van de orginele instructies en ook de gevoerde tutorial boot geen hulp. Gelukkig had ik ooit al eens etuitjes met ritsen gemaakt dus de theorie was er. Redelijk snel had ik een eigen alternatief voor de rits en kon ik verder.

Uiteindelijk de avond geeindigd met een beritste body en een capuchon die al ok was maar nog los van de body. Het was al laat zat (bijna 1 uur) dus ik ging naar huis en maakte hem vanochtend af. Ik brak nog even mijn naald op de rits bij het samenvoegen van de capuchon dus daar moet ik een nieuwe voor kopen.

Rond de klok van 10 was ie dan echt af: mijn Cicero-bodywarmer!

De stof komt van Retro enzo (ijsberen tricot) en Ansje Handmade (minky fleece met nopjes). Beiden “gewonnen” via veilingen op FB. De buitenkant knipte ik maat 116, de voering maat 110 en dat sloot perfect aan.

Mamarieke-challenge: 1/7!

Reageren is niet mogelijk.